Friday, April 18, 2014

MEYVELİ KEK










 3 Yumurta

340 gram kekun

100 gram yumuşak margarin

yarım su bardağı sıvıyağ

3/4 su bardağı süt

 1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

ceviz, kuru üzüm,incir,portakal kabuğu şekerlemesi

incir küçük parçalara bölünüp suda 10 dakika bekler üzümde aynı şekilde suda bekler suları süzülüp iyice kurulanıp unlanır kek malzemelerine hepsi katılır

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şeker iyice  kabarana kadar 5 dakika çırpılır, diğer malzemelerde ilave edilerek  3-4 dakika daha mikserle düşük devirde çırpılır,kuru meyvelerde ilave edilip mikserle 1 dakika çırplılr

26 santimlik kalıp yağlanır, kek dökülüp 160 derece önceden ısıtılan fırında pişer veya küçük kalıplara yarısına kadar doldurulur 160 derecede ısıtılmış fırında  pişirilir .

SİNANGİL KEKUNLARININ PAKETİNİN ÜZEİNDEKİ TARİFİN İÇERİSİNE BEN KURU MEYVELER KOYDUM TAVSİYE OLUUR

ÇOK GÜZELDİ 


denenmiş, lezzetli, senelerin tecrübesi ile hazırlanmış tariflerim

No comments:

Post a Comment