PIRASALI BÖREK İÇİ
Sebzeli
Malzeme
3 adet orta boy kuru soğan
5 sap pırasa beyaz kısmı orta kalınlıkta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy havuç
1 silme yemek kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı acı biber salçası
tuz, az toz şeker, acı kırmızı pul biber, kimyon
Yapılışı
Tavaya yağı alalım.
Yağ ısınınca ince kıyılmış soğanı katalım sararıncaya kadar kavuralım.
Az toz şeker katalım.
Pırasaları uzunlamasına ince kesip sonra kıyarak doğrayalım.
Soğana katıp kavuralım.
Pırasalar yumuşayınca rende havuç katıp kavurmaya devam edelim.
Salçaları katıp kavuralım.
Parmak uçlarımızla damla damla sıcak su ekeleyerek pişirelim.
Baharatları katıp kavuralım.
Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Pırasalı börek içimiz hazır bol acılı salçalı hımmm... Böreği bıçak vurmadan elle bölmenizi yanında karışık turşu acur, salatalık, biber turşusu tavşan kanı demli çayla servise sunmanızı iştahla tavsiye ederim :))
Afiyet olsun...
Güzel bir hafta dilerim tüm canlara :))
Güzellik fuarı varmış benim arkadaşlar fuara gitmiş bakım yaptırmışlar ben hiç fark
göremedim :)) ahhh ahh hem maddi hem manevi eziyete değmez sev kendi ayyy ne
de güzelim ben de bide gül işte bu :))
TÜM KADINLAR ÇİÇEKTİR HEPİMİZ BİR TÜR
ÇİÇEĞİZ ...
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment