Monday, April 7, 2014

TRABZON HURMALI MUHALLEBİ




Trabzon hurması sonbahar ve kış meyvesidir, vakti tamamen geçmeden daha önce yaptığım hurmalı muhallebi tarifini vereyim.

Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.

Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.

Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.





Trabzon hurması ile başka ne yapabiliriz? derseniz, bakınız;

Trabzon Hurmalı Top Kek

Trabzon Hurmalı Milk Shake, tarifi çok yakında....

"Afiyetle Kalın"



TRABZON HURMALI MUHALLEBİ;

Malzemeler; (5 adet kup için)
1 litre süt,

3 yemek kaşığı mısır nişastası,

2 çay bardağı un,

1 su bardağı toz şeker,

1 paket vanilya,

100 gram labne peyniri,

Trabzon Hurmalı sos için;

2 adet olgun Trabzon hurması,

2 yemek kaşığı nişasta,

2 yemek kaşığı toz şeker,

Yarım çay bardağı su,

Üzerini süslemek için;

İri çekilmiş Antep fıstığı.

 



TRABZON HURMALI MUHALLEBİ TARİFİ;

Muhallebiyi pişirmek için;

Sütü ve diğer malzemeleri (vanilya ve labne peyniri hariç) tencerede iyice karıştırın.

Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.

Pişen muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikserle iyice çırpın.

Hazırladığınız muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.

Not;

Hurmalı sosun üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.

Muhallebinin soğuyup, üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.

Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla hurmalı sostan yerleştirip, üzerini düzleştirin.

Servis yaparken üzerine iri çekilmiş Antep fıstığı yerleştirin.

Soğuk olarak servis yapın.





"Afiyet Olsun"






No comments:

Post a Comment