340 gram kekun
100 gram yumuşak margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
ceviz, kuru üzüm,incir,portakal kabuğu şekerlemesi
incir küçük parçalara bölünüp suda 10 dakika bekler üzümde aynı şekilde suda bekler suları süzülüp iyice kurulanıp unlanır kek malzemelerine hepsi katılır
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar 5 dakika çırpılır, diğer malzemelerde ilave edilerek 3-4 dakika daha mikserle düşük devirde çırpılır,kuru meyvelerde ilave edilip mikserle 1 dakika çırplılr
26 santimlik kalıp yağlanır, kek dökülüp 160 derece önceden ısıtılan fırında pişer veya küçük kalıplara yarısına kadar doldurulur 160 derecede ısıtılmış fırında pişirilir .
SİNANGİL KEKUNLARININ PAKETİNİN ÜZEİNDEKİ TARİFİN İÇERİSİNE BEN KURU MEYVELER KOYDUM TAVSİYE OLUUR
ÇOK GÜZELDİ
denenmiş, lezzetli, senelerin tecrübesi ile hazırlanmış tariflerim
No comments:
Post a Comment