Mantar kurabiye yapmayan, sevmeyen var mıdır? Aslında bence yoktur ama neden benim blogumda tarifi yok, dedim ve ilk fırsatta da denedim. Annemin biz küçükken sıkça yaptığı, benim de nişastalı olan tüm kurabiyeler gibi yiyip yiyip tadına doyamadığım bir kurabiye bu. İnternete bakarsanız bir dolu farklı reçete var, kiminin unu fazla,kiminin nişastası; kiminin şekeri; kimi sıvı yağ ile kimi tereyeğı. Bana kalırsa en lezzetli hali kesinlikle tereyağı ve nişastası bol olanı. Tarifim de aynen öyle. Nişastası bol olduğu için de ağızda dağılan harika bir tadı var. Gerçi bu ara mümkün olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum tüm beyazlardan ama arada kaçamak yapmak istersem diye burada tarifi dursun bakalım….
Malzemeler:
3 yumurta
250 gr tereyağı
400 gr mısır nişastası
7 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
1. Kakao haricindeki tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alıp yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
2. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin.
3. Kakakoyu bir tabağa alın. Boş bir şişenin ağzını ( ben soda şişesi ile yaptım ) önce kakaoya batırıp sonra şekil verdiğiniz kurabiyenin ortasına batırın.
4. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına verin.
5. Kurabiyelerin üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment