İftarda atıştırmalık meze tarzı tarifleri daha önce yayınlamıştım Buradan tıktık bakabilirsiniz. Humus en sevdiğim mezelerden birde gerçekten nohutla yapılmış ise değmeyin keyfime. Genelde nohut tozu kullanarak yapıyorlar fakat ben haşlanmış nohutla yapılan humusun lezzetini daha çok beğeniyorum. Nohut tozu ne kadar iyi olursa olsun kendi ellerimizle haşladığımız nohut kadar sağlıklı ve güvenilir olmaz.
Humusun yapım aşamasında sizi tek yorucak şey nohutların kabuklarını çıkarmak olacak, fakat iyi bir öğütücünüz var ise hiç uğraşmadan direk çekebilirsiniz. Birde kaliteli tahin kullanırsanız en usta mezeciden bile ala humus yaparsınız.
Lafı çok uzatmadan humus tarifine geçelim.
Humus malzemeleri:
1 su bardağı haşlanmış nohut( 1 çay bardağı nohut tozu)
1 çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım fincan zeytin yağı
5-6 damla limon suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Arzunuza göre tuz
Üzerine eritilmiş tereyağ, dolma fıstığı yada pastırma
Humus tarifi:
Geceden suda beklettiğiniz nohutları haşlayın.
Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarın ve mutfak robotundan geçirin.
Nohut tozu ile yapacaksanız 1 çay bardağı yeterlidir.
Diğer tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Humusun üzerine, tereyağında fıstıkları hafif kavurduktan sonra koyup servis yapın. Eğer pastırma kullanacaksanız onuda hafif yağda kavurup kullanın.
Afiyetler Olsun...
Bu makale hakkinda daha fazla yazi gorebileceginiz onerdigimiz bir kaynak : kolay donut tarifi
No comments:
Post a Comment